Lakossági díjkalkulátor

Tisztelt Érdeklődő!

A gáz-távhő ár-összehasonlító Kalkulátor azoknak nyújt segítséget, aki arra kíváncsiak, hogy a jelenlegi gázfelhasználásuk mellett mennyit költenek a fűtésre és mennyiben kerülne ugyan ez a szolgáltatás távhő esetén. Ennek érdekében meg kell adni:

  • A fogyasztott gáz éves mennyiségét, amely szerepel a gázszámlán.
  • A nagycsaládos kedvezmény figyelembe vételéhez a gyerekek számát.
  • A gázkészülék és kémény költségét. Egy lakás ellátáshoz szükséges kombi cirkó típustól függően 150 - 250 ezer forint; a kémény tervezése, bélelése hasonló 150 - 250 ezer forintos összeg. Javasoljuk, hogy a költségek becsléséhez az árakról tájékozódjanak az internetről.
  • A légtérfogat a távhő alapdíjának meghatározásához szükséges. A nagy belmagasságú lakások esetén a magasságtól függetlenül 3 méteres belmagasságot vesz figyelembe a FŐTÁV Zrt. így ezzel a maximum értékkel számoljanak.
  • A meleg víz előállításának módját választani lehet, itt szintén az egyes ellátási lehetőségek eltérő költségei jelennek meg.

A kalkulátor a 20m3/h alatti mérővel rendelkező, lakossági fogyasztói kategóriában alkalmazható. A csatlakozási díjat a számítások során földgáz oldalról nem vesszük figyelembe, a távfűtés kiépítése esetén, lakossági kategóriában pedig a FŐTÁV Zrt. vállalja annak költségét.

A kalkulátor tesztelés alatt, észrevételeit kérjük küldje meg, az uzletiertekesites@fotav.hu e-mail címre.

Kérjük adja meg az alábbi adatokat:

gnm3

Ft

légm3

TávhőGáz
Ft/év Ft/év
Ft/hó Ft/hó