I LOVE PANEL

A FŐTÁV megkereste Budapest legtakarékosabb panelépületeit

Az energiatudatos életmód és a hatékony energiafelhasználás egyre fontosabb az emberek életében, ezt támasztja alá az „I LOVE PANEL – Legtakarékosabb épület" pályázat eredménye is. A FŐTÁV Zrt. 2013 őszén hirdetett pályázatot olyan budapesti távfűtéses panelépületek számára, melyek az energiahatékonysági szempontokat figyelembe véve tudatosan törekedtek a fogyasztásuk csökkentésére számos korszerűsítő beruházás végrehajtásával. A pályázat a lakhatási költségek három meghatározó eleme alapján hasonlította össze az épületeket a 2006. és 2012. év fogyasztásai alapján. A vizsgálatban az épület közös hőfelhasználását, vízfelhasználását és áramfelhasználását vettük figyelembe. A szigorú követelményeket támasztó felhívásra beérkezett 13 nevezés közül a szakmai zsűri három nyertest hirdetett:

-XX. kerületi Török Flóris utca 2/A
-IX. kerületi Pöttyös utca 9.
-XV. kerületi Nyírpalota utca 1-21.

A nyertes épületek 2012-es fogyasztási adataival és a jelenleg hatályos hatósági árral számolva egy budapesti átlaglakás (52m²; 135 légm3) éves fűtési és melegvíz-hődíja (alapdíj nélkül) az alábbiak szerint alakul:

- XX. kerületi Török Flóris utca 2/A: 25.066 Ft/lakás/év
- IX. kerületi Pöttyös utca 9.: 46.262 Ft/lakás/év
- XV. kerületi Nyírpalota utca 1-21.: 51.444 Ft/lakás/év

Amennyiben az alapdíjból és hődíjból álló teljes távhőköltséget vesszük figyelembe – 2012-es fogyasztási adataival és a jelenleg hatályos hatósági árral számolva –, akkor az átlagos (52m²-es; 135 légm3-es) lakások díja egyenletes fizetés esetén havonta az alábbiak szerint alakul:

- XX. kerületi Török Flóris utca 2/A: 6.828 Ft/lakás/hó
- IX. kerületi Pöttyös utca 9.: 8.595 Ft/lakás/hó
- XV. kerületi Nyírpalota utca 1-21.: 9.027 Ft/lakás/hó

Megtaláltuk Budapest legélhetőbb panellakásait

Szeptember 11. és október 11. között egy hónapon keresztül kereste Budapest legszebb panellakását és legtakarékosabb épületét a FŐTÁV Zrt. Az I LOVE PANEL program célja a panellakások pozitívumainak bemutatása volt, hogy megfelelő kialakítással és korszerűsítéssel kellemes gazdaságos életvitelt biztosíthatnak.

A Panellakás szépségverseny során a Játékba 125 benevezett lakás közül összesen 17.776 szavazat döntötte el, hogy ki nyerje meg a legszebb lakásnak járó címet, míg a Legtakarékosabb épület pályázatra 13 nevezés érkezett.

A szépségverseny a facebook.com/fotavzrt oldalon keresztül található alkalmazáson keresztül zajlott, ahol a Játékosok 5 fotó feltöltésével indulhattak a versenyen. A játékosok megoszthatták saját galériájukat és ennek segítségével gyűjthették szavazatokat, melyek közül a legtöbb lájkot kapó játékosok közül kerül ki az első három helyezett.

A panellakás szépségverseny helyezettjei

(A képekre kattintva azok nagyobb méretben is megtekinthetőek)

1.helyezett: Kóczián Patrícia

Kóczián Patrícia képei

 

 

 

 

 

További képek

2.helyezett: Csáki Anikó

Csáki Anikó képei

 

 

 

 

 

További képek

3.helyezett: Bobák Barbara

Bobák Barbara képei

 

 

 

 

 

További képek

Gratulálunk a nyerteseknek!

A legtakarékosabb épületek fogyasztási adatait, megtakarításait pályázati elbírálást követően, várhatóan november közepétől lehet majd megtekinteni.

------------------------------------------------------

2013 Szeptember 11-től a panelépületekre összpontosul minden figyelem. Útjára indul az I LOVE PANEL kampány, mely során a FŐTÁV azokat a lakóépületeket kívánja megmutatni, amelyek életében a korszerűsítés, az energiahatékonyság, valamint az esztétikum kiemelt szerepet játszik.A Panellakás szépségverseny keretein belül keresi a FŐTÁV a legszebb panellakást, a Legtakarékosabb épület pályázat pedig azokat a távfűtéses panelházakat, amelyeknek az energiahatékonyság kiemelt szerepet játszik az életében. Az I LOVE PANEL célja bemutatni a panellakások pozitívumait, azaz hogy megfelelő kialakítással és korszerűsítéssel azok biztonságosak, könnyen alakíthatóak és gazdaságos életvitelt biztosíthatnak. A Panellakás szépségverseny és a Legtakarékosabb épület pályázat részleteit, feltételeit, valamint a felhívások pontos menetét elérhetik még a www.facebook.com/fotavzrt oldalon is.

Panellakás szépségverseny

A FŐTÁV az I LOVE PANEL - panellakás szépségverseny játékának keretein belül keresi és értékes nyereményekkel jutalmazza azokat, akik kreatív megoldásokkal tették széppé, vagy éppen a legszebbé panellakásukat.
A játék a www.facebook.com/fotavzrt oldalon keresztül található alkalmazáson keresztül zajlik, ahol a játékszabályzatot és adatvédelmi nyilatkozatot elfogadók regisztrálhatnak a részvételhez. Ezt követően saját, választott felhasználónevükkel hozhatják létre képgalériájukat, mely maximum 5 fotó feltöltésére ad lehetőséget. A játékosok saját URL címet kapnak, melynek segítségével gyűjthetik a lájkokat. A legtöbb lájkot kapó játékos nyeri a fődíjat, de a második és harmadik helyezett is díjazásban részesül.

Játékszabályzat

Adatvédelmi nyilatkozat

Legtakarékosabb épület

A FŐTÁV Zrt. pályázatot hirdet az „ILOVE PANEL– Legtakarékosabb épület" címmel olyan budapesti távfűtéses panelépületek számára, melyek az energiahatékonysági szempontokat figyelembe véve törekedtek a fogyasztásuk csökkentésére és eredményeket értek el.
A jelentkezési feltételeket ésa játék pontos menetét az alábbiakban érhetik el:

Pályázati felhívás

Nevezési lap

Adatkezelési hozzájárulás

A pályázati kiírással kapcsolatos kérdéseiket írásban az ilovepanel@fotav.hu e-mail címen szeptember 26-ig tehetik fel. Az így feltett kérdésekre a FŐTÁV 5 (öt) munkanapon belül válaszol. A pályázati anyagot a Pályázók képviselői a FŐTÁV Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban személyesenis átvehetik.

Legtakarékosabb épület pályázatunk során közreműködő partnereink: