Cégünkről

  • 1957-58: A tömeges fővárosi távhőellátás kezdete. A XIII. kerületben a Révész utcai Erőmű, a XI. kerületben a Kelenföldi Erőmű lát el lakótelepeket távhővel.
  • 1960-ban megalakult a FŐTÁM, a FŐTÁV elődje.
  • 1966-ban a FŐTÁV átveszi az ipari fogyasztók ellátásának nagy részét, a vállalat új neve 28 éven át "Fővárosi Távfűtő Művek"
  • 1971-ben Budapesten felépült a távfűtött 886 lakásos "Faluház", mely azóta is az ország legnagyobb lakóépülete.
  • 1994-ben átalakult Budapesti Távhőszolgáltató Részvénytársasággá
  • 17 fővárosi kerületben 238 ezer lakást, 7 ezer egyéb ipari fogyasztót látunk el távfűtéssel, meleg vízzel, illetve hőenergiával
  • Távhőhálózatunkat 4 erőmű, 5 fűtőmű, 1 hulladékhasznosító mű, több gázmotoros és 1 gázturbinás kiserőmű, valamint 4 tömbkazántelep táplálja hővel
  • A távhő vezetékhálózata 516 km hosszú
  • A társaságunk jegyzett tőkéje 28 milliárd 360 millió Ft
  • A foglalkoztatottak száma 634 fő

Tudjon meg többet szolgáltatásunkról

Olvasson tovább a következő témákban

 


DHK Zrt.

Hátralékkezelő és Pénzügyi Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A DHK Zrt-t a Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. (FŐTÁV) és a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. alapította 2000. április 18-án.

A DHK Zrt. honlapja ->

 


FŐTÁV-KOMFORT Kft.

Épületenergetikai Szolgáltató és Fővállalkozó Korlátolt Felelősségű Társaság

A FŐTÁV-KOMFORT Kft. honlapja

A Budapesti Távhőszolgáltató (FŐTÁV) Zrt. 2000. májusában azzal a céllal hozta létre a FŐTÁV-KOMFORT Kft.-t, hogy önálló gazdálkodási tevékenységet folytató fővállalkozásként, megfelelő szakmai segítséget nyújtson a távhőfogyasztóknak, többek között a távfűtési költségek díjfizetőnkénti felosztásában, a fogyasztói rendszerek korszerűsítésében, a "fűtési megbízotti" szakfeladatok végrehajtásában.Tudjon meg többet


 

FŐTÁV-Kiserőmű Kft.

FŐTÁV-Kiserőmű Villamos energia-, Hőtermelő és Hőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (Korábbi nevén: Csepeli Hőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, CsHSz Kft.)

Csepeli Hőszolgáltató Kft.A FŐTÁV-Kiserőmű Kft. honlapja

A FŐTÁV-Kiserőmű Kft. 2007-ben jött létre, fő tevékenységét a távfűtés és távhűtés területén végzett szolgáltatások teszik ki.

A FŐTÁV-Kiserőmű Kft. elsődleges tevékenysége a FŐTÁV-tól vásárolt hőenergia eljuttatása a fogyasztókhoz. A távfűtési rendszer révén szolgáltatott hőenergia olyan modern, környezetbarát és erőforráskímélő fűtéstechnológiát testesít meg, amely garantálja az ellátás biztonságát is.

Üzletszabályzat