Illetéktelenek hivatkoznak a FŐTÁV-ra.

Lakossági bejelentés érkezett arról, hogy a FŐTÁV-ra hivatkozva illetéktelenek próbáltak távfűtéses lakásokba bejutni a fővárosban különböző indokokkal – legutóbb a XV. kerületben próbáltak megkárosítani egy fogyasztónkat ismeretlenek.

A bejelentés szerint pénzváltásra hivatkozva próbálták megtéveszteni ügyfelünk, és ilyen indokkal szerettek volna bejutni lakásába, de több személy lépcsőházban történt mozgására tekintettel a cselekmény befejezése előtt eltávoztak.

A FŐTÁV Zrt. felhívja a lakosság figyelmét, hogy szakemberei minden esetben a társaság emblémájával jól látható módon ellátott munkaruhát viselnek, és arcképes kártyával rendelkeznek, továbbá a FŐTÁV Zrt.-nek nincs ma már egyetlen olyan szolgáltatása sem, amelyért a szakemberek a helyszínen készpénzt kérnének el vagy ne előre egyeztetett időpontban végeznének munkát. Semmi esetre sem köthető tehát a szolgáltatóhoz, ha ilyen esettel találkoznak a fogyasztók.

A FŐTÁV Zrt. kéri a lakosságot, hogy amennyiben a társaságra hivatkozva munkavégzési indokkal szerelők akarnak a lakásukba bemenni, hívják a távhőszolgáltató telefonos ügyfélszolgálatát – a 06 1 700 7000-es számon – és ha kiderül, hogy az épületből mások sem hívtak ki FŐTÁV-os szerelőt, ne engedjenek be idegeneket a lakásukba. A FŐTÁV Zrt. egyben kéri a fogyasztókat, hogy akivel valamilyen káreset történik, az haladéktalanul értesítse a rendőrséghez.

 

Budapest, 2018.05.15.

FŐTÁV Zrt.