Sajtóközlemény - 2020. 04. 22.

Gerincvezetéki meghibásodás miatt 2020.04.23-án, csütörtökön várhatóan reggel 06:00 órától 16 órán keresztül szünetel a távhőszolgáltatás a kispesti lakótelep körzetében.

A FŐTÁV szakemberei sikeresen lokalizálták az 1978-ban épült távhő gerincvezeték hibáját a KÖKI és a Kispesti Erőmű közötti városrészen, a gyors reagálással megakadályozták, hogy az üzemzavarral érintett ellátási terület teljes egésze, azaz mintegy 40 ezer fogyasztó szolgáltatás nélkül maradjon. Így a területen csupán 10911 lakossági és 121 közületi fogyasztó lesz érintett a szolgáltatás kimaradásában. Ezeknél az ügyfeleknél elsősorban a melegvízszolgáltatás szünetelésére lehet számítani. Az enyhe idő miatt ugyanis sok ingatlanban már nincs fűtésszolgáltatás, hiszen az automata rendszerek a hőmérséklet függvényében kapcsolnak ki vagy be.

A Víztorony utca – Vak Bottyán utca sarkánál található több mint 40 éves vezeték repedésének javítását egy csőcserével oldják meg a FŐTÁV és a Vízművek munkatársai és várhatóan csütörtök este 22.00-kor visszaindulhat a szolgáltatás.

A budapesti távhőszolgáltató a koronavírus okozta járvány idején is mindent megtesz, hogy valamennyi ügyfelének biztosítsa a szolgáltatást, és minimalizálja az esetleges szolgáltatáskiesést. Ezért a szakemberek folyamatosan vizsgálják a hálózatot és a műszaki berendezéseket.

A vállalat már megkezdte a felkészülést a május 15-e után következő nyári karbantartási időszakra, amikor a lakóközösségek igényeit a vírus okozta járványhelyzet aktuális állásának függvényében tervezi majd végrehajtani. A vállalat ezzel párhuzamosan folyamatosan fejleszti, modernizálja rendszerét.

A FŐTÁV Zrt. munkavállalói közössége továbbra is azon dolgozik, hogy a magas színvonalú szolgáltatás a jelenlegi, mindenkitől alkalmazkodást és erőfeszítéseket igénylő időszakban továbbra is fennmaradjon és a kifejezetten szükséges esetekben számít az ügyfelek indokolt mértékű együttműködésére is.

A szolgáltatás kieséséből adódó kellemetlenségért az ügyfelek megértését és türelmét kérjük.

Budapest, 2020.04.22.

FŐTÁV Zrt.