Cégünkről

  • 1957-58: A tömeges fővárosi távhőellátás kezdete. A XIII. kerületben a Révész utcai Erőmű, a XI. kerületben a Kelenföldi Erőmű lát el lakótelepeket távhővel.
  • 1960-ban megalakult a FŐTÁM, a FŐTÁV elődje.
  • 1966-ban a FŐTÁV átveszi az ipari fogyasztók ellátásának nagy részét, a vállalat új neve 28 éven át "Fővárosi Távfűtő Művek"
  • 1971-ben Budapesten felépült a távfűtött 886 lakásos "Faluház", mely azóta is az ország legnagyobb lakóépülete.
  • 1994-ben átalakult Budapesti Távhőszolgáltató Részvénytársasággá
  • 17 fővárosi kerületben 238 ezer lakást, 7 ezer egyéb ipari fogyasztót látunk el távfűtéssel, meleg vízzel, illetve hőenergiával
  • Távhőhálózatunkat 4 erőmű, 5 fűtőmű, 1 hulladékhasznosító mű, több gázmotoros és 1 gázturbinás kiserőmű, valamint 4 tömbkazántelep táplálja hővel
  • A távhő vezetékhálózata 516 km hosszú
  • A társaságunk jegyzett tőkéje 28 milliárd 360 millió Ft
  • A foglalkoztatottak száma 634 fő

2021. szeptember 1-jével megalakult a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság, rövidített nevén a BKM Nonprofit Zrt.

A tulajdonos Fővárosi Önkormányzat döntésének megfelelően, háromnegyed éves előkészítő munka eredményeként az egységes budapesti közműtársaság öt cég (hat szolgáltatói tevékenység: hulladékgazdálkodás, kertészet, kéményseprés, köztisztaság, távfűtés, temetkezés) egyesülésével, az európai városüzemeltetésben széles körben elterjedt és bevált úgynevezett Stadtwerke-modell szerint kezdi meg működését.

Az új fővárosi közműcégben a gazdasági hatékonyságnövelés és a fenntartható működés céljával egyesül a FŐTÁV Nonprofit Zrt., az FKF Nonprofit Zrt., a FŐKERT Nonprofit Zrt, a BTI Nonprofit Zrt. és a FŐKÉTÜSZ Nonprofit Kft. A korábbi tagvállalatok az összeolvadást követően egységes irányítás mellett, hat divízióként vesznek részt Budapest közműellátásában - megőrizve több évtizedes múltra visszatekintő szakmai hagyományaikat és értékeiket. Az összeolvadó öt társaság engedélyesi tevékenységeit, közszolgáltatói szerepkörükből fakadó kötelezettségeit és jogait, szolgáltatási portfolióját és munkavállalói közösségeit az új egységes közműcég változatlan formában, az egyes divíziók keretein belül viszi tovább.

Tudjon meg többet szolgáltatásunkról

Olvasson tovább a következő témákban

 


DHK Zrt.

Hátralékkezelő és Pénzügyi Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A DHK Zrt-t a Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. (FŐTÁV) és a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. alapította 2000. április 18-án.

A DHK Zrt. honlapja ->