Egyéb üzemeltetési problémák és tanácsok

Megtörténhet, hogy a szelepülés alá szennyeződés kerül, ami miatt lezártnak vélt szelep esetén is átfolyik a fűtővíz és a radiátor tovább melegszik. Próbálja meg a szelepet teljesen kinyitni és elzárni 2-3-szor gyorsan egymás után. Ha ez nem vezet eredményre, akkor a szelep tisztítása érdekében kérje szakember segítségét.

Könnyen előfordulhat az is, hogy az ablak hézagain (szigetelés hiánya miatt) beáramló hideg levegő kényszeríti nyitásra a szelepet, amely többletfogyasztást eredményezhet. A termosztatikus szelepfej csak akkor zárja le a szelepet, ha a beállított értéknél magasabb a helyiség hőmérséklete. Állandóan hideg levegőt érzékelő termosztatikus fej folyamatos nyitásra készteti a szelepet. 
Problémát okozhat még az is, ha valaki folyamatosan nyitva felejti az ablakot, mert az állandó hőmérséklet biztosítása érdekében a termosztatikus szelepek folyamatosan nyitni fognak, azaz a helyiség hőfogyasztása is növekszik, amit (ha van, akkor) költségmegosztójuk is regisztrál.
Ha az önök épületének fűtési rendszere éjszakai fűtéscsökkentéssel nem rendelkezik, de Ön igényelné az éjszakai alacsonyabb hőmérsékletet, akkor javasolt a termosztatikus fej 1-2-es jelzéssel alacsonyabb állásba helyezése.

A fűtési idény befejezése után a termosztatikus fejeket legmagasabb állásra (5) kell állítani és a fűtési idény megkezdéséig ebben a helyzetben kell hagyni. Zárt szelepek mellett a fűtési rendszert nem lehet tökéletesen leüríteni, feltöltésekor pedig kilégteleníteni. A fűtési idény megkezdése, a teljes fűtési rendszer kilégtelenedése után (mely pár napot is jelenthet) a szelepfejeket ismét a kívánt állásba lehet (és kell is) tekerni.

Ha a vezetékekből és a fűtőtestből csobogás és bugyborékoló/csörgő zaj hallatszik, akkor levegő van a rendszerben. Nyissa ki teljesen a radiátor szelepet (5) állásba annak érdekében, hogy a levegő távozhasson a radiátorból és a fűtési rendszerből a központi légtelenítőn keresztül.