Társadalmi felelősségvállalás

Egy olyan közszolgáltató cég, mint a FŐTÁV Zrt., nem próbál pusztán a nyereségességre törekedve működni, tekintettel van a körülötte levő világra, amelyben működik, s az ott tapasztalt hiányosságokra lehetőségeihez mérten igyekszik reagálni.

 

"Tedd meg MAgadért" - 2017. június 17.

A FŐKERT Nonprofit Zrt. idén 5. alkalommal rendezte meg a „Tedd Meg MAgadért!” elnevezésű nagyszabású környezettudatos családi- és sportnapot 2017. június 17-én, a Gellért-hegyen. A cég különleges ajándékkal szeretett volna kedveskedni a budapestieknek: a Társaság 150 éves jubileuma alkalmából átadta sokak kedvencét, a teljesen felújított Gellérthegyi Csúszdás Játszóteret. A rendezvény célja az volt, hogy erősítsék az „én városom” életérzést, valamint, hogy felhívják a figyelmet: a városi zöld tér mindenkié. Közösen használjuk, alakítjuk, élvezzük az általuk nyújtott előnyöket és éppen ezért közösen is kell tennünk zöldfelületeink, tereink szépségéért, megóvásáért. A rendezvényen bemutatkoztak Budapest közművállalatai is, amelyek mind stratégiai célul tűzték ki a fenntarthatóságot, a környezettudatos személet terjesztését és az edukációt. Éppen ezért a FŐTÁV Zrt. a rendezvényen felállított sátrában egyebek mellett kézműves programmal, arcfestéssel, lufi-hajtogatóval, színezővel és FŐTÁV-os memóriajátékkal, illetve csocsóval várta a kicsiket és nagyokat egyaránt.

 

Környezettudatosság Napja - 2017. október 7.

Az FKF Nonprofit Zrt. idén is megrendezte a „Környezettudatosság Napja” elnevezésű nagyszabású környezettudatos családi- és sportnapot 2017. október 7-én, a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű területén. A környezettudatos családi programok mellett egész napos sport- és szemléletformáló programokkal, valamint kézművesekkel várták az érdeklődőket. Ezen felül a látogatók megtekinthették a Köztisztasági Múzeumot, illetve lehetőség nyílt a Hulladékhasznosító Mű látogatására is. A rendezvényen ismét részt vettek Budapest közművállalatai, amelyek mind stratégiai célul tűzték ki a fenntarthatóságot, a környezettudatos személet terjesztését és az edukációt. Éppen ezért a FŐTÁV Zrt. a rendezvényen felállított sátrában egyebek mellett kézműves programmal, arcfestéssel, lufi-hajtogatóval, színezővel és FŐTÁV-os memóriajátékkal, illetve csocsóval várta a kicsiket és nagyokat egyaránt.

 

A FŐTÁV Zrt. dolgozóinak önkéntes festése a Heim Pál Gyermekkórházban – 2017.11.25

A FŐTÁV Zrt. munkatársai társadalmi felelősségvállalás keretében 2017. november 25-én jótékonysági festésen vettek részt a Heim Pál Gyermekkórházban, hogy a megszeppenten kórházba érkező gyerekeket barátságosabb kép fogadja.

Az önkéntes munka során közel 40 munkavállaló festette és takarította ki a kórház „A” épületének egyik legforgalmasabb pontját, a betegfelvételi aulát, valamint az első lépcsőház 3. és 4. emeleti fordulóját. Közel 400 m2 területet festettek ki a kollégák, a munkálatokhoz szükséges eszközöket is társaságunk biztosította.

A Heim Pál Gyermekkórház és a FŐTÁV Zrt. között szoros szolgáltatási kapcsolat áll fenn, hiszen társaságunk biztosítja mind a távfűtést, mind a nyári hűtést a kórház dolgozói és kis betegei számára.

A kollégáink együttérzését, lelkesedését mutatja, hogy előzetesen tárgyi adományokat gyűjtöttek a közelgő ünnepek alatt is a gyermekkórházban fekvő gyerekek részére. Összesen, több mint 300 db plüssállat, társasjáték, mesekönyv felajánlás érkezett, melyet a festés napján dr. Mitnyan György vezérigazgató úr adott át a kórház képviselőjének, Palócz Norbert, gazdasági igazgató úrnak.

 

A "Lakótelep bajnokság" nyertese félmillió forint értékű köztéri parkosításban részesült  - 2013.10.19. - XVII. kerület Egészségház utca 26-28.

Az Urbanista blogon, illetve a FŐTÁV facebook oldalán lebonyolított Lakótelep bajnokság arra kereste a választ, hogy Budapest melyik területén élők kedvelik jobban lakótelepi környezetüket. Nem titkolt célja is volt a játéknak, hogy kicsit megismerjük Budapest kevésbé ismert településrészeit. Rákoskeresztúr nyert, a második Kőbányán az Újhegyi lakótelep lett, igazolva, hogy nem csak a közismert lakótelepek lehetnek kedveltek, a harmadik helyen pedig Békásmegyer végzett. A győztes a FŐTÁVtól fél millió forint értékű növényt nyert, amit részben a FŐTÁV dolgozói ültetnek majd el önkéntes munkában, de a környék lakóit is várjuk a környezetszépítésre.

 

 

Óvodát szépítettek a FŐTÁV munkatársai - 2013.07.06. - Csupa Csoda Tagóvoda

Sajtóközlemény