A FŐTÁV dél-budai hőkörzetét érintő karbantartási munkák

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Távhőszolgáltatást érintő korszerűsítési és karbantartási munkák a Kelenföldi Erőműben

Ezúton értesítjük ügyfeleinket, hogy a Budapesti Erőmű Zrt. a Kelenföldi Erőművében a FŐTÁV dél-budai hőkörzetét érintő, tervezett karbantartási és korszerűsítési munkákat végez. A műszaki fejlesztések révén tovább nő a távhőellátás biztonsága és versenyképessége a dél-budai régióban.

A munkálatok 2021.08.25-én 19 órától várhatóan 2021.08.26-án 7 óráig a szolgáltatás időszakos kimaradásával járnak a kelenföldi hőkörzetben. A használati melegvíz-szolgáltatás ebben az időszakban 41127 lakossági és 1511 vállalati, intézményi fogyasztónál szünetelni fog.

A Budapesti Erőmű Zrt. a fejlesztés részeként új, korszerű szabályozást biztosító folyamatirányítási rendszert üzemel be a távhőellátás erőművi oldalának hosszú távú biztosítása érdekében. Ezzel egy közel húsz éve üzembe helyezett folyamatirányítási megoldás korszerűsítése történik meg egy stabilabb rendszerbe történő integrálással. Emellett az erőműben az üzembiztonság növelésére egy új csatlakozást építenek ki a FŐTÁV forróvíz-gerincvezetékéhez.   Ezzel megnyílik a lehetőség a dél-budai távhőellátás minőségét tovább növelő erőművi fejlesztések előtt. A biztonságos és energetikailag hatékony üzemvitel érdekében a forróvíz keringtető szivattyúk karbantartását is elvégzik ebben az időszakban, hogy összességében minél rövidebb ideig kerüljön sor a munkálatok miatti szolgáltatás-kimaradásra.

Az ilyen jellegű karbantartások és fejlesztések teszik lehetővé, hogy a fűtés- és melegvíz-szolgáltatásban kisebb eséllyel alakuljon ki esetleges üzemzavar a következő fűtési időszakban, emellett tovább növelik a távhő versenyképességét más fűtési megoldásokkal szemben.

A mintegy félnapos üzemszünettel érintett épületek teljes listája honlapunkon az alábbi linken megtekinthető: www.fotav.hu/munkaterkep.

A szolgáltatás szüneteltetéséből adódó esetleges kellemetlenséggel kapcsolatosan szíves megértésüket és türelmüket kérjük!

Budapest, 2021. augusztus 24.

FŐTÁV Nonprofit Zrt.