Az épületek fűtési rendszereinek ürítése, töltése

Az épületek fűtési rendszereinek ürítése, töltése

 

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a fűtési rendszerekben a fűtésszolgáltatási időszakon kívül, nyáron is van víz, annak érdekében, hogy a rendszerben korróziós folyamat ne induljon el, illetve a tömítések ne száradjanak ki. Fentiek alapján az épületek fűtési rendszerein végzett munkák megkezdése előtt azokat le kell üríteni. Az esetleges áztatással járó anyagi károkozás megelőzése érdekében a visszatöltés előtt az elvégzett munka ellenőrzése szükséges. A szolgáltatási időszakon kívül (május 16 – augusztus 15. között) az épület(ek) képviselete, képviselője, szövetkezeti elnöke vagy hőszolgáltatási megbízottja évenként egy alkalommal igényelhet 2 hetes díjmentes ürítést. Ajánljuk, hogy a fűtésszolgáltatási időszak végeztével (május vége, június eleje) a tulajdonosok (díjfizetők) keressék fel közösségük képviselőjét az díjmentes ürítéssel kapcsolatos kérdéseikkel.

A szolgáltató 2 hetes díjmentes ürítésen felül ezen szolgáltatást a felhasználói berendezések meghibásodása, korszerűsítés elvégzése esetén az épületrész Tulajdonosa (díjfizető), vagy a Felhasználó képviselője, vagy az Üzemviteli Megállapodás szerinti hőszolgáltatási megbízott, egyéb esetekben ezen nevezettek valamelyike kezdeményezésére a Felhasználó képviselője, vagy a hőszolgáltatási megbízott engedélyével a következő feltételek mellett teljesíti:

  • május 16.–augusztus 15 között: (a visszatöltésnek aug. 31-ig meg kell történnie) megrendelésenként 20 600 Ft+áfa munkadíjért (a rendszer legfeljebb 3 napig lehet leürített állapotban)
  • augusztus 16.–május 15. között: az Üzemviteli Megállapodás „Egyéb” pontjában foglaltaknak megfelelően megrendelésenként 41 100 Ft+áfa munkadíjért (a rendszer legfeljebb 3 napig lehet leürített állapotban)

Az épületek fűtési rendszere ürítési/töltési szabályainak betartásával elérhető, hogy a fűtési idényben nem, vagy csak nagyon indokolt esetben kezdenek majd hozzá a lakók a fűtési rendszert érintő kivitelezési munkához, amivel nagyban hozzájárulnak az üzembiztonság növeléséhez. Kérjük, hogy az elvégzett munka ellenőrzésének lehetőségét a fűtési rendszer visszatöltésekor minden esetben biztosítani szíveskedjenek. Az Ürítés-töltés megrendelő nyomtatvány (a hátoldalán a részletes tudnivalókkal) a honlapunkon megtalálható: http://www.fotav.hu/letoltheto-nyomtatvanyok-nyilatkozatok