Éves karbantartás a Füredi utcai fűtőműben

SAJTÓKÖZLEMÉNY


Éves karbantartás a Füredi utcai fűtőműben


A FŐTÁV Zrt. folytatja a felkészülést a következő fűtési szezonra és folyamatosan végzi a távfűtési rendszer karbantartását.


A FŐTÁV Zrt. ezúton tájékoztatja lakossági, intézményi és vállalati ügyfeleit, hogy a Füredi utcai fűtőműben 2020.09.02-án 8 órától várhatóan 2020.09.02-án 14 óráig szokásos éves karbantartási munkálatokat végeznek, ami a szolgáltatás időszakos kimaradásával jár az érintett területen. A használati melegvíz-szolgáltatás ebben az időszakban 16585 lakásban, 126 intézményben és 17 ipari fogyasztónál szünetelni fog.


A 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendeletben foglaltak szerint a fűtési időszak szeptember 15. és május 15. között tart.


A nem távfűtéssel működő háztartásokéhoz hasonlóan a városi szintű távfűtéses rendszereknél is elengedhetetlenek a fűtési szezon előtti éves karbantartási munkák. Ezek teszik lehetővé, hogy megfelelően felkészüljünk a fűtési időszakra, ezzel biztosítva fogyasztóink számára a folyamatos, zökkenőmentes szolgáltatást a hideg idő beköszöntével is. A FŐTÁV Zrt. ütemezetten végzi ezeket a munkálatokat a rendelkezésre álló karbantartási pénzügyi keretek között. Így az előzetesen, jól felkészített rendszer megbízhatóan és hatékonyan tud működni a fűtési szezonban. Elsősorban ellenőrzik, javítják, cserélik a villamos rendszereket, ezen kívül a már elhasználódott elemeket, alkatrészeket ilyenkor kicserélik, ellenőrzik a további segédrendszereket, műszereket és egyéb berendezéseket, aminek eredményeként minimalizálható az apróbb, eseti meghibásodások keletkezésének valószínűsége is.


A FŐTÁV Zrt. a karbantartás időpontját a fogyasztók életvitelét figyelembe véve jelöli ki. A melegvíz-szolgáltatás kiesése ebben az esetben is olyan időpontra esik, amikor a fogyasztók nagy része nem tartózkodik az otthonában: hétköznap, a reggeli munkába, iskolába indulás után. Ennek köszönhetően már a délutáni óráktól, a munkából, iskolából hazaérve ismét lesz melegvíz a háztartásokban.


Mindenkori célunk, hogy fogyasztóink a lehető legjobb minőségben vehessék igénybe szolgáltatásainkat, ezért minden évben a pénzügyi lehetőségekhez mérten igyekszünk úgy kialakítani a karbantartási munkálatok rendjét, hogy azzal a legkisebb kellemetlenséget okozzuk és a lehető legjobb műszaki állapotban indíthassuk újra a rendszert ügyfeleink részére. Ezért is végezzük az ilyen karbantartási munkálatokat nyáron, illetve kora ősszel a fűtési szezonon kívüli időszakban.


Az érintett épületek teljes listája honlapunkon az alábbi linken megtekinthető: www.fotav.hu/munkaterkep.


A szolgáltatás szüneteltetéséből adódó esetleges kellemetlenséggel kapcsolatosan szíves megértésüket és türelmüket kérjük!


Budapest, 2020. 09. 01.

FŐTÁV Zrt.