Éves karbantartás az Észak-budai fűtőműben

                                               SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

Éves karbantartás az Észak-budai fűtőműben

 

A FŐTÁV Zrt. folytatja a felkészülést a következő fűtési szezonra és folyamatosan végzi a távfűtési rendszer karbantartását.

A FŐTÁV Zrt. ezúton tájékoztatja lakossági, intézményi és vállalati ügyfeleit, hogy az Észak-budai fűtőműben 2020.08.12-én 8 órától várhatóan 2020.08.12-én 17 óráig szokásos éves karbantartási munkálatokat végeznek, ami a szolgáltatás időszakos kimaradásával jár az érintett területen. A használati melegvíz-szolgáltatás ebben az időszakban 34 747 lakásban, 824 intézményben és 35 ipari fogyasztónál szünetelni fog.
A 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendeletben foglaltak szerint a fűtési időszak szeptember 15. és május 15. között tart.
Ahogy a nem távfűtéssel működő háztartásoknál is rendszeresek a fűtési szezon előtti éves karbantartási munkák, úgy a városi szintű távfűtéses rendszereknél is elengedhetetlenek az ilyen munkálatok. Ezek teszik lehetővé, hogy megfelelően felkészüljünk a fűtési időszakra, ezzel biztosítva fogyasztóink számára a folyamatos, zökkenőmentes szolgáltatást a hideg idő beköszöntével is. A FŐTÁV Zrt. ütemezetten végzi ezeket a munkálatokat a rendelkezésre álló karbantartási pénzügyi keretek között. Így az előzetesen, jól felkészített rendszer megbízhatóan és hatékonyan tud működni a fűtési szezonban. Túl azon, hogy a már elhasználódott elemeket, alkatrészeket ilyenkor kicserélik, ellenőrzik a villamos rendszereket, műszereket és egyéb berendezéseket, aminek eredményeként minimalizálható az apróbb, eseti meghibásodások keletkezésének valószínűsége is.
Mindenkori célunk, hogy fogyasztóink a lehető legjobb minőségben vehessék igénybe szolgáltatásainkat, ezért minden évben a pénzügyi lehetőségekhez mérten igyekszünk úgy kialakítani a karbantartási munkálatok rendjét, hogy azzal a legkisebb kellemetlenséget okozzuk és a lehető legjobb műszaki állapotban indíthassuk újra a rendszert ügyfeleink részére. Ezért is végezzük az ilyen karbantartási munkálatokat nyáron, a fűtési szezonon kívüli időszakban.

Az érintett épületek teljes listája honlapunkon az alábbi linken megtekinthető: www.fotav.hu/munkaterkep.

A szolgáltatás szüneteltetéséből adódó esetleges kellemetlenséggel kapcsolatosan szíves megértésüket és türelmüket kérjük!


Budapest, 2020. augusztus 11.

FŐTÁV Zrt.