Óvodások indították el a fűtést a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Óvodások indították el a fűtést a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Sajtóközlemény

 

A FŐTÁV Zrt. 2019. október 15-én ötödik alkalommal indította be a távfűtést a Fővárosi Állat- és Növénykert „lakói” számára.

Az eseményen idén is négy óvoda mintegy 150 ovisa vett részt, akiket Herpai Attila – a FŐTÁV Zrt. PR- és kommunikációs csoportvezetője –, illetve Hanga Zoltán – a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője – köszöntött.

 A FŐTÁV Zrt. csaknem 240 000 lakásban biztosít távhő szolgáltatást. A kellemes hangulatú rendezvényen a gyerekek számára is kiderült, hogy a fővárosi távhőszolgáltató cég különös figyelmet fordít arra, hogy a trópusokból érkező állatok télen is komfortosan érezzék magukat hazánkban.

Az ovisok három madárral személyesen is megismerkedhettek, emellett pedig interaktív, játékos feladatok során számos hasznos információt megtudhattak az állatok szokásairól, életmódjáról. A FŐTÁV játékos rendezvénye után a délelőtt további részét az állatkertben töltötték a gyerekek.

A FŐTÁV Zrt.-nek 2015-től kezdődően stratégiai célkitűzése a budapesti hőgyűrű, az egységes távhőrendszer kialakítása. A négy éve megkezdett tervezési folyamat eredményeképpen hazánk legnagyobb távhőszolgáltatója 2018-ban hozzákezdett a hőgyűrű kiépítésének egyik lépcsőjeként a Kéménymentes Belváros program megvalósításához, amelynek keretében a távhővezetéket Dél-Budáról az Erzsébet hídon át a pesti oldalra viszik át. A stratégiai gerincvezetékek első ütemben 2022-ig tervezett kialakításával a FŐTÁV Budapest-szerte egyre szélesebb körben biztosíthatja a környezetbarát, energiahatékony, biztonságos, egyben versenyképes árú és minőségű távhőszolgáltatást.

 

Budapest, 2019. október 16.

FŐTÁV Zrt.