Távvezetéki karbantartás Békásmegyeren, az Észak-budai fűtőmű hőkörzetében

                                                          SAJTÓKÖZLEMÉNY

Távvezetéki karbantartás Békásmegyeren, az Észak-budai fűtőmű hőkörzetében
 

A FŐTÁV Nonprofit Zrt. megkezdi a felkészülést a következő fűtési időszakra és folyamatosan végzi a távfűtési rendszer karbantartását.


A FŐTÁV Nonprofit Zrt. ezúton tájékoztatja lakossági, intézményi és vállalati ügyfeleit, hogy a fűtési időszakra való felkészülés részeként az Észak-budai fűtőmű hőkörzetében 2021.07.15. 0:00 órától várhatóan 2021.07.16-án a hajnali órákig a III. kerület Pusztakúti úton tervezett karbantartás keretein belül szakaszolószerelvények cseréit, valamint további karbantartási és javítási munkákat  hajt végre.

Az 1975-ben lefektetett, 700 mm átmérőjű gerinc-távvezetéken elvégzendő munkálatok miatt az érintett területen, Békásmegyeren  a használati melegvíz-szolgáltatás ebben az időszakban 12091 lakásban, 195 közintézményben és 8 ipari fogyasztónál szünetelni fog.

A karbantartásra váró vezeték életkorából adódóan már nem tud biztonsággal működni, a szerelvények nem zárnak jól egyes helyeken, ezért bizonyos alkatrészek javítása, cseréje most vált időszerűvé. A leürítést követően az aknában lévő régi szerelvényeket kivágják és a fölötte már elbontott aknafedél helyén daru segítségével kiemelik ezeket, majd a helyére visszahelyezik az új egységeket. Az új szerelvényeket a szakemberek a megfelelő pozícióban behegesztik, így szükség esetén ismét teljesen zárhatóak lesznek. Ezt követően történhet meg a rendszer újbóli feltöltése, a szolgáltatás visszaállítása.

A városi szintű távfűtőrendszereknél is elengedhetetlen, tervezett karbantartási munkálatok teszik lehetővé, hogy felkészüljünk a fűtési időszakra, ezzel biztosítva fogyasztóink számára a folyamatos szolgáltatást a hideg idő beköszöntével is. A jól felkészített rendszer kisebb üzemzavari kockázattal, hatékonyabban tud működni a fűtési időszakban. A már elhasználódott elemeket, alkatrészeket ilyenkor kicserélik, ellenőrzik a villamos rendszereket, műszereket és egyéb berendezéseket, aminek eredményeként minimalizálható az apróbb üzemzavarok, eseti meghibásodások keletkezésének valószínűsége.

A FŐTÁV minden évben ütemezetten végzi ezeket a munkálatokat a rendelkezésre álló karbantartási pénzügyi keretekhez mérten. Igyekszünk úgy kialakítani a munkavégzés rendjét, hogy azzal a legkisebb kellemetlenséget okozzuk és a lehető legjobb műszaki állapotban indíthassuk újra a rendszert ügyfeleink részére. Ezért is végezzük az ilyen karbantartási munkálatokat nyáron, a fűtési időszakon kívül és lehetőleg a késő éjjeli, hajnali órákban.

Az érintett épületek teljes listája honlapunkon az alábbi linken megtekinthető: www.fotav.hu/munkaterkep

A szolgáltatás átmeneti szüneteltetéséből adódó esetleges kellemetlenséggel kapcsolatosan szíves megértésüket és türelmüket kérjük!

Budapest, 2021.07.14.         

                                                                             FŐTÁV Nonprofit Zrt.