2019 márciusi hírek

A Kéménymentes belváros program megvalósítása 2019. márciusában is folytatódott.

Az Erzsébet hídi fejlesztés során a távhő továbbításához szükséges csöveket, vezetékeket 2019. március 12-én rakodták Csepelen hajóra, amelyeket végül március 25-én szállították a hídhoz.

A hídra szerelés előkészítő munkálatai is elkezdődtek, így a szükséges alkatrészek legyártatása, a vezetékek helyének, megfelelő rögzítésének a kialakítása.

A Városház utcánál folytatódott a 23 méter mélyre tervezett akna mélyítése. Ebben az úgynevezett fogadóaknában kötik majd össze a Budáról érkező, és az Erzsébet hídon átívelő távhővezetékeket, a Városház utcában már meglévővel.

A vezetékeket Pesten a Március 15. tér alatt a Szabad sajtó út túloldalára, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola épülete előtti indítóaknáig viszik, ahol majd mikrotunnelinges eljárással egy járható alagúton vezetik az összekötés helyére.

A budai oldalon a Döbrentei térnél a Krisztina körút alatt március végén kezdték el a távhővezetékek sajtolását a két akna között, így a budai körúton nem kellett felbontani az útburkolatot. A Rác fürdőnél zajló távhővezeték-építési munkálatok is a záró szakaszba léptek.